AU:n bensa loppui Vieska Futsalin vieraana

0
Jani Luoma iski lauantaina hattutempun. (Arkistokuva: Henrik Siiskonen)

Vieska Futsal–AU Futsal 7–3 (2-2).

Alastaron Urheilijoiden lauantai Ylivieskassa ei poikinut lisäpisteitä Futsal-liigan sarjataulukkoon. Isäntäjoukkue Vieska Futsal oli lopulta vahvempi maalein 7–3.
Ottelu noudatti samaa kaavaa kuin aiemmat vierailut Ylivieskassa. Hyvä ensimmäinen puoliaika nostatti toiveet pisteistä, mutta toisella jaksolla kotijoukkue kaasutti karkuun kovalla tempolla. Puoliajalle alastarolaiset pääsivät tilanteeseen 2–2, kun Jani Luoma onnistui kahdesti tutkapari Tuomas Happosen syötöistä. AU ei saanut luotua kovin paljoa maalipaikkoja, mutta joukkue oli sen sijaan äärimmäisen tehokas niissä harvoissa.
Alastarolaiset eivät pystyneet vastaamaan kotijoukkueen vauhtiin enää toisella jaksolla. Vieska sai virtaa peliinsä, kun Venezuelan maajoukkuemies Nelson Bello asteli ensi kertaa kehiin tällä kaudella. Tuloksena oli heti kaksi maalia viime kauden liigatulokkaana palkitulta pelaajalta.
Jani Luoma täydensi hattutemppunsa, kun AU kavensi tilanteeksi 6–3. Hattutemppu oli Luomalle liigatasolla ensimmäinen. Häntä ennen alastarolaispelaajista on pystynyt iskemään hattutempun yhdessä ottelussa Mikke Louhela, joka palaa tällä viikolla mukaan joukkueen toimintaan jalkapallokautensa jälkeen.
Vieskan viimeinen osuma oli kosmeettinen, kun vieraiden pelaaminen lentävällä maalivahdilla epäonnistui. Loppulukemat olivat hyvin ottelutapahtumia kuvaavat. Vieska jatkaa voitollaan sarjan kärjessä, sillä joukkue on ollut voittamaton sarjan viidessä ensimmäisessä ottelussaan.
AU:n täytyy nollata tulos nopeasti, sillä joukkueella on luvassa jo torstai-iltana syyskauden ehkä tärkein kamppailu, kun se kohtaa paikallisväännössä Turun Pallokerhon Loimaan liikuntahallissa.