Jari Rantala Varhan suunnitelmista: Toivotaan, että ei tule tilkkutäkkiä

0
Jari Rantala näkee Varhan suunnitelmissa myönteisenä sen, että Loimaa näyttää voivan tarjota laajat palvelut.

Loimaan seutu

– Myönteistä on, että Loimaalla pystymme tarjoamaan laajat palvelut, Loimaan kaupunginjohtaja Jari Rantala toteaa Varhan palveluverkkoluonnoksesta.

Hän sanoo, etteivät Varhan suunnitelmat yllättäneet ja sote-keskusten palveluverkon osalta tällaista oli hänen mukaansa odotettavissa.
– Loimaa pohti itsekin Alastaron terveysaseman kohtaloa muutamia vuosia sitten omassa palveluverkkoselvityksessään, mutta valtuuston päätöksellä sen toimintaa jatkettiin.
Oripääläisten asioinnin siirtyminen Riihikosken sote-asemalle mietityttää siinä mielessä, että osin oripääläiset liikennöivät muiden palvelujen perässä nimenomaan Loimaalle. Suunnitelmien mukaan osa Koski TL:n väestön palveluista järjestetään jatkossa Loimaalla.
– Pitää katsoa, mitä volyymit käytännössä ovat.
Hänen mukaansa olisi tietenkin tärkeää, että kaikkiin loimaalaisiin palveluihin suuntaisi väkeä muualtakin kuin Loimaalta.

Kun Varha julkaisee suunnitelmaluonnoksiaan paloissa pitkin kevättä, ei Jari Rantalan mukaan vielä voi arvioida millainen kokonaisuus Varhan palvelut lopulta ovat.
– Toivotaan, että ei tule tilkkutäkkiä.
Paljon hänen mukaansa riippuu siitäkin, miten ja mihin Varhassa asiakkaita ohjataan.
Varha ei kuntien saamien tietojen mukaan pyydä erikseen lausuntoja suunnitelmista tai niiden osista, mutta hän näkee, että esimerkiksi Loimaan kaupunginhallitus voi hyvin niistä halutessaan lausua.
Hän huomauttaa, että palveluverkon toimipisteiden korvaajina painotetut digi- ja etäpalvelut eivät tavoita kaikkia, mutta toisaalta Varhan kustannuspaineet saavat ymmärrystä.
Varha ei esittänyt tässä vaiheessa suunnitelmiensa vaikutuksia rahoituksen näkökulmasta, eikä hänkään vielä osaa arvioida millaisia vaikutuksia suunnitelmilla on Loimaan kaupungin talouteen. Kaupunki on saanut Varhalle vuokraamistaan tiloista noin 2,6 miljoonan euron vuokratulot.

 

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän